Hoe vind ik het perfecte fotohokje voor mijn bruiloft?

Het is bijna onmogelijk dat je nog geen fotohokje hebt gezien: niet alleen op bruiloften, maar ook op festivals, bedrijfsfeesten en jubilea worden ze steeds populairder! Dankzij die populariteit zijn er vele verhuurders die fotohokjes in alle soorten, maten en prijzen aanbieden. Maar hoe komt je er achter welk fotohokje het best bij jouw bruiloft past? Wij geven een paar tips, zodat je efficiënter kan zoeken!

Een hokje, een paal, een spiegel of wielen?

Wat voor type fotohokje zoek je? Als je karakter en ‘looks’ belangrijk vind, dan is het traditionele fotohokje met wanden of een gordijntje een goed idee. Wil je met je hele hockeyteam of familie op de foto? Die prop je waarschijnlijk niet allemaal in een fotohokje, dus dan zijn de ‘open’ fotozuilen of fotopalen een betere keuze. Een nieuwe trend die in 2018 aan populariteit gaat winnen is de ‘fotospiegel’: een levensgrote, rechtopstaande spiegel waarin je jezelf van top tot teen ziet. Op de spiegel worden animaties getoond en aanwijzingen gegeven voordat de foto wordt gemaakt en uit de printer rolt. Ten slotte zijn er bijzondere fotohokjes die in een (vintage) Volkswagen busje zijn gebouwd of in een caravan. Mocht je dus een buitenbruiloft hebben, dan kan je ook een fotohokje in een busje of caravan overwegen!

Wat kost een fotohokje?

Natuurlijk wil je weten of een fotohokje in je budget past want het is slechts 1 van de tientallen dingen die in je budget moet passen. Het goede nieuws is dat een simpele photobooth zonder printer al voor €200 te huur is! Het is dan wel volgens het DIY (do-it-yourself) concept: dus zelf ophalen en opzetten en zonder een begeleider. Fotopalen en fotozuilen inclusief begeleiding beginnen rond de €350 – €400. Voor een ‘gesloten’ fotohokje moet je rekenen op prijzen vanaf €450 tot €550 euro. Voor een Fotospiegel ben je rond de €500 kwijt en een photobooth busje of caravan kost je minimaal rond de €600. Zorg er altijd voor dat je weet dat de prijs inclusief BTW en reiskosten is, zodat je niet later voor verassingen komt te staan!

Photobooth Prins Weddingplanner Fotohokje

Waar, wanneer en hoe lang?

Voor een gemiddelde bruiloft van 75 – 125 gasten is een fotohokje voor 3 of maximaal 4 uur huren echt voldoende. Iedereen kan dan een paar keer op de foto en er zal geen enorme wachtrij ontstaan. De meeste fotohokjes worden tijdens het feest gehuurd, hoewel de receptie ook een mogelijkheid is. Wanneer je het fotohokje ook huurt, zorg er voor dat je een mooie locatie hebt voor het fotohokje: goed in het zicht en liever niet in een hal of een aparte ruimte.

Nog een paar tips:

  • Alle aandacht nodig voor de openingsdans of een speech? Vraag de begeleider het fotohokje 5 minuten stil te leggen.
  • Onbeperkt printen van fotostrips geeft gemoedsrust, maar voor een bruiloft met ~100 mensen is het meestal overbodig.
  • De meeste verhuurders kunnen de print personaliseren, bijvoorbeeld met de kleuren of het thema van je bruiloft.
  • Low-budget? Het fotohokje kan ook je bedankje of gastenboek (gedeeltelijk) vervangen: vaak komen de prints er dubbel uit: 1 voor je gast en 1 voor in je gastenboek!
  • Populaire trouwdatum? Boek snel! Afgelopen zomer zagen we dat de beste verhuurders op populaire trouwdata als 7-7-2017 al snel vol zaten en we zien al boekingen voor populaire data in 2018 in mei en augustus voorbij komen!

Mark en Irene Reijman zijn Photobooths-huren.nl in 2016 gestart om fotohokjesland overzichtelijker te maken en je te helpen met het vinden van het fotohokje dat het best bij jouw past.