Trouwen: een feest voor groot en klein!

Op de kleintjes letten tijdens een bruiloft, hoe doe je dat? En dan heb ik niet over koopjes jagen of bespaartips voor je huwelijk, maar over de minimensjes die op jouw bruiloft komen. Hoe zorg je ervoor dat kids net zo’n onvergetelijke dag hebben als volwassenen? Met deze tips wordt het kinderspel!

Keep it simple

Een kinderhand is gauw gevuld, zeggen ze. Je hoeft dus niet perse uit te pakken met een heel circus aan clowns, springkussens en suikerspinnen om een lach op alle kindergezichtjes te toveren. Maak bijvoorbeeld een mooie kinderhoek met knutselspullen, verkleedkleren, spelletjes en cakejes die ze zelf kunnen versieren. Hier zijn ze vast wel even zoet mee.

Chef kindvermaak

Vind je het belangrijk dat alle ouders hun handen vrij hebben tijdens jullie bruiloft? Je kunt overwegen om een oppas in te huren die je benoemt tot ‘ chef kindvermaak’. Dat kan bijvoorbeeld een kennis zijn of een ouder kind van een van de gasten. Er bestaan ook speciale wedding nanny’s. Deze professionele nanny’s vangen de kids op tijdens de bruiloft en zorgen voor een passend kinderprogramma op maat.

Laat ze shinen!

Ook voor kinderen is een bruiloft een magische dag. Extra leuk dus om ze erbij te betrekken! Je kunt ze bijvoorbeeld een rol geven als bruidsmeisje/bruidsjonker of ringendrager. Als jullie naar buiten komen na de ceremonie kunnen de kinderen bellen blazen, confetti strooien of ballonnen oplaten. Hiermee maak je ze echt deel van jullie bruiloft.

Kidsfood

Je doet de meeste kinderen geen plezier met een uitgebreid diner aan tafel tussen druk kletsende volwassenen. Een aparte kindertafel met bijpassend menu is misschien een beter idee. Bijvoorbeeld met pannenkoeken die ze kunnen versieren of een pizza die ze zelf kunnen samenstellen. Als ze dan ook nog hun eigen toetje mogen versieren, heb je vast geen kind aan ze!

Eigen feestje

Heeft jullie trouwloctie een extra ruimte? Dan heb je de ideale plek om er ook in de avond een kinderfeestje van te maken. Richt de ruimte bijvorbeeld in als bioscoop met leuke kinderfilms en popcorn of maak er een kinderdiscotheek van. Op deze manier is het voor iedereen feest!