Trouwtrends 2017

Nog een dikke maand en dan is het alweer 2017. En ooh, wat wordt het een mooi jaar! Ik ben al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen voor bruiloften volgend jaar en ik kom zoveel mooie dingen tegen. Ik hoop jullie een beetje te inspireren met de nieuwste trouwtrends voor 2017.

You make me blush

Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, brengt ieder jaar de nieuwe trendkleuren naar buiten. Voor 2017 zien we bijvoorbeeld de kleur blush/zachtroze (of zoals Pantone het noemt: Pale Dogwood) veel terug. Geef het een chic en modern tintje door het te combineren met (rose)goud of koper. Of combineer het met andere pastelkleuren, zoals lichtblauw, lichtgrijs of mintgroen en creëer een heel romantische stijl. Zelfs in trouwjurken komen de pastelkeuren terug. Een prachtige zachtroze dromerige jurk: hoe gaaf is dat?!

You make me blush Prins Weddingplanner

Romantisch & modern drukwerk

Lichte kleuren of zwart met goud, een moderne twist met geometrische vormen of juist heel romantisch door het gebruik van watercolor: op het gebied van drukwerk kunnen we veel kanten op. Er wordt bijvoorbeeld vaker gewerkt met gekalligrafeerde elementen, zo kunnen jullie ervoor kiezen om jullie namen op elke kaart met de hand te laten schrijven. Uitnodigingen, save-the-date kaarten, menukaarten en naamkaartjes in dezelfde stijl mét bijpassende enveloppen: love it!

Drukwerk bruiloft trouwen

Anders dan standaard

De indeling van de dag verschilt zo per bruidspaar! Ik vind het heerlijk om met bruidsparen te brainstormen en te komen tot de perfecte indeling die helemaal bij ze past. ‘s Avonds trouwen met alle avondgasten erbij? Geen openingsdans? Jullie bruiloft een heel weekend vieren? Denk bij het maken van keuzes aan wat jullie willen en waar jullie je prettig bij voelen.

Groot, groter, grootst

Ik ben helemaal fan van deze nieuwe trouwtrend: het XXL bruidsboeket. Mooie linten eraan, niet te strak gebonden: wauw! Een tip voor als je het bruidsboeket wilt weggooien naar een van je vrijgezelle vriendinnen: kies ervoor om een klein boeketje hiervoor te laten maken, voordat er gewonden vallen…

Bruidsboeketten 2017 trends

Mannen in de spotlights

Een trouwbeurs speciaal voor mannen, meer aandacht voor maatpakken en websites met alleen maar accessoires voor de man: de mannen komen steeds meer in de spotlights te staan. Erg leuk om te zien hoeveel leveranciers hierop inspelen!

Green, garden, gorgeous!

Dit jaar werd er al meer buiten getrouwd dan voorheen, maar in 2017 blijft dit zeker een trend. Veel locaties zijn hier al op ingesteld en bieden de mogelijkheid om buiten te trouwen, maar steeds vaker wordt er getrouwd in de tuin, in een weiland, op een camping of in het bos. Een echte festivalbruiloft met foodtrucks, een bohemian bruiloft of trouwen in Ibiza stijl: geef er je eigen draai aan. Er wordt veel gebruik gemaakt van groentinten en natuurtinten (‘nude’). Hout, boomschijven, veel groen: deze trend blijft ook in 2017 nog heel populair.

Buiten trouwen 2017 trends

Van de sweet table naar de tasty table

Erg leuk als alternatief voor de sweet table, een manier om de hapjes ‘s avonds te presenteren of gewoon een extra’tje tijdens de borrel: de tasty table of salty bar. Een hartige bar vol met lekkers. Kleed het mooi aan en het is een echte eyecatcher op jullie bruiloft!

Bloemen in het haar

Een van de trouwtrends van 2017 wordt het verwerken van bloemen in het haar. Maak een bohemian bruiloft compleet met een bloemenkrans voor in het haar of houd het simpel met enkele losse bloemen. Trouwen jullie in de zomer? Houd er dan wel rekening mee dat bloemen in de hitte niet heel lang zonder water kunnen. Zorg voor reserve bloemen of kies ervoor om de bloemen op een bepaald moment in het haar te verwerken, bijvoorbeeld alleen bij de ceremonie en/of de fotoshoot.

Bloemen in haar bruiloft trends 2017

Last but not least

Als laatste wil ik er nog even twee items uitlichten, want ik vind het fantastisch dat we dit ook weer meer terug gaan zien:

Marmer
Het gebruik van marmer geeft een bruiloft een chique, maar tegelijkertijd een moderne uitstraling. Je kunt de marmerlook doorvoeren in de styling, en zelfs in de bruidstaart of het drukwerk. Marmer combineren met (rose)goud geeft een fantastische uitstraling!

Dromenvangers
Kiezen jullie voor een Ibiza wedding? Dan mogen de dromenvangers (dreamcatchers) niet ontbreken. Als achtergrond voor de ceremonie, hangend in bomen of als stylingelement voor de sweet table; je creëert hiermee een dromerig en romantisch geheel.

Marmer en dreamcatchers trouwtrends 2017

Dit is nog maar een selectie van alle mooie dingen die we in 2017 gaan zien, ik kan niet wachten! Meer inspiratie opdoen? Kijk ook eens op mijn Pinterest bord.

Foto’s: o.a. afkomstig van: Notey.com, Josevillablog.com, Etsy.com, Paperlust.co, Modewedding.com, Tingefloral.com, Stylemepretty.com, Glamour.com, Projectcommitment.com, Polkadotbride.com, Modernwedding.com.au, Designsponge.com, Brides.com, Greenweddingshoes.com