Wedding dresscodes: casual of chic?

Voor het ene stel maakt het niets uit: al komen alle gasten in een jutezak op de mooiste dag van hun leven. Andere bruidsparen houden het liever iets meer in de hand. Bijvoorbeeld als je een duidelijk thema of bepaalde stijl in gedachten hebt. Ook al klinkt het gebruik van dresscodes een beetje ouderwets, het kan heel handig zijn. Niet alleen voor jullie als bruidspaar, gasten vinden het vaak ook fijn om een leidraad te hebben. Want, niemand wil under- óf overdressed op een bruiloft verschijnen.

Poepiechic

Gaan jullie voor een glamorous wedding? Dan zie je liever geen sneakers of jeans bij je gasten. Kies je voor de dresscode white tie, dan moeten de genodigden aan de bak. Mannen worden verwacht in een rokkostuum met zwarte lakschoenen eronder. Vrouwen dragen een lange galajurk met hakschoenen. Vind je dit wat te stijf? De black tie dresscode is ietsje losser. Voor mannen betekent dit een zwarte smoking met wit overhemd en nette schoenen. Vrouwen verschijnen in een (half) lange avondjurk. Belangrijke regel bij deze twee dresscodes is dat een horloge not done is, want: gezelligheid kent geen tijd!

Stadsoutfit

De meest gangbare dresscode voor bruiloften is tenue de ville, oftewel: stadskleding. Dat betekent een nette outfit, maar niet té chic. Mannen dragen vaak een donker pak met een stropdas en een net overhemd. Vrouwen kunnen kiezen voor een halflange jurk, mantelpakje of broekpak.

Partytime!

Willen jullie er echt een feestje van maken, kies dan voor de dresscode cocktail. Vrouwelijke gasten kunnen een gekleurde, korte feestjurk aan met mooie hakken eronder. Bijpassende accessoires maken het geheel helemaal af. Mannen dragen vaak een donker pak met bijpassend overhemd en nette schoenen.

Hip and happening

Kiezen jullie voor een eigentijdse zomerbruiloft? Ga dan voor de dresscode festival chic. Bijvoorbeeld hippiechic (á la peace, love and happiness), Ibiza chic. (licht, luchtig en stoer) of bohemian festival chic (prints, vintage, semi-chic). Met deze dresscodes creëer je een echte festival-vibe op jullie bruiloft.

Be yourself

Misschien vinden jullie het belangrijker dat gasten zich prettig voelen in hun outfit dan hoe ze eruit zien. Zelfs dan is er een dresscode: BYS. Met Be yourself kunnen alle genodigden zich kleden hoe ze zelf willen. Ook al maakt het jullie niets uit wat ze dragen, het is toch fijn om ze dit te laten weten met deze dresscode. Degenen die willen uitpakken, kunnen hun mooiste outfit aantrekken. En de gasten die zich prettiger voelen in hun dagelijkse ‘kloffie’ hoeven zich nergens zorgen om te maken!

Eigen stijl

Hebben jullie een bepaald thema of bepaalde kleur gekozen voor de grote dag? Voeg dit dan toe aan de dresscode die je in de uitnodiging zet. Met de juiste kleuren en accessoires brengen jullie gasten de gekozen stijl helemaal tot leven!